Πρώτο αυτοκίνητο νέου οδηγού

Ο Ιούνιος πέρα από μήνας των πανελληνίων εξετάσεων είναι και ο μήνας που οι περισσότεροι 18χρονοι θα ξεκινήσουν μαθήματα οδήγησης ή θα δώσουν εξετάσεις όσοι πρόλαβαν και ξεκίνησαν νωρίτερα.

Όταν επιτέλους έχουν την ροζ κάρτα του διπλώματος στα χέρια σημαίνει ότι μπορούν να βγουν νόμιμα στον δρόμο. Κάποιοι νέοι οδηγοί θα κυκλοφορούν με το οικογενειακό αυτοκίνητο και κάποιοι πιο τυχεροί θα αγοράσουν δικό τους αυτοκίνητο, συνήθως δώρο των γονιών.

Στην δεύτερη περίπτωση βρισκόμαστε μπροστά σε δίλημμα καινούργιο ή μεταχειρισμένο.

Να αγοράσουμε στο παιδί κανένα μεταχειρισμένο σαράβαλο να μάθει και μετά βλέπουμε για κάτι καλό, θα σκεφτούν οι περισσότεροι. Ο νέος οδηγός είναι πιο επιρρεπής σε ατυχήματα οπότε να μην μας νοιάξει ο καθρέπτης που θα σπάσει ή το φανάρι και ο προφυλακτήρας, έτσι κι αλλιώς ένα παλιό “ρημάδι” πήραμε στο παιδί να μάθει. Το “ρημάδι” θα έχει και φτηνά ανταλλακτικά και δεν πειράζει να κυκλοφορεί με γρατσουνιές πόσες φορές θα τρακάρει άλλωστε!

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το τρακάρισμα δεν θα είναι απλά σπασμένα πλαστικά και γδαρμένες λαμαρίνες αλλά κάποιο πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα;

Σε αυτή τη περίπτωση θα προτιμήσεις το 25-30 χρονών “ρημάδι” ή κάποιο 5αστερο καινούργιο;

Αυτό το δίλημμα κανονικά δεν θα έπρεπε να περνάει ούτε σαν φευγαλέα σκέψη από το μυαλό των γωνιών γιατί ο οδηγός του αυτοκινήτου θα είναι ότι πολυτιμότερο έχουν το παιδί τους.

Εσύ αποφασίζεις τι είναι πολυτιμότερο για σένα τα λεφτά ή η υγεία και η αρτιμέλεια του παιδιού σου.